DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

2012/13

 

23.12. - Aktualizace!

    - Od doby poslední aktualizace se zase stalo pár věcí. Shrnu jen zkratkou ty nejdůležitější. 
- Štěňata - Kalince se 21.8. narodilo 5 štěňátek - všichni už jsou dávno v nových domovech a mají se skvěle! ( více informací na www.zkeblickychstrani.wbs.cz ) 
- Nějaké ty závody a intenzivky - Jezdila jsem převážně s Májou. Zúčastnili jsme se intenzivky s Pavlem Koškem i Petrou Hamšíkovou. Opět nám mnohé dali. A co se týká závodů tak Májovka splnila podmínky pro přestup do A2! 


 

 

18.8. - Kalynka čeká štěňátka

    - už je to tedy nějaká doba od krytí ale tak jsem se rozhodla to zde také zmínit. Kalynka je Májky nevlastní sestřička ze strany tatínka (Arien Aglar Wonderfull dream). 20.6. byla nakryta psem Buddy od Dupíků. 12.7. - sono potvrdilo březost. A teď odpočítáváme poslední krátké dny do narození malých Kalynek a Badísků. 
    - Pokud vás to zajímá a chcete vědět víc stačí se podívat zde na sekci štěňátka a nebo přímo na webové stránky chovatelské stanice z Keblických strání ZDE.

 

18.8. - tábor OPSION

    - V termínu 3.-7.8. jsem se s holkama zúčastnila agility táboru s Pavlem Koškem a Irčou Kochovou. Byl to ten nejlepší tábor na kterém jsem doposud byla! wink Irča i Pavel ihned věděli co dělám špatně a jak to mám vylepšit! No prostě jsou super! Naučila jsem se zase hodně nových věcí a dokonce i teorii. Zjistila jsem, že musím hold Májce trošku více věřit a věřit také i sobě. A jak ten čas utíká když se člověk skvěle baví a to značí že jak rychle tábor začal tak taky skončil... Ale příští rok si ho opět nenechám ujít a už teď se příšerně těším!  
    - současně s naším táborem přijel i tábor obedience. Řekla jsem si: "No jo to jsou ti divní lidé co chodí se psem furt u nohy.." Ale stačilo mi pozorovat jeden jejich trénink a ihned jsem otočila a obedience mě naprosto pohltila! Takže s Májkou už trénujeme na OB-Z. wink Ale to není důvod proč o tom píšu. Na tom táboře jsme potkali naší nevlastní sestřičku Zeldu. (All star Crazy Beautiful) Nejen, že je moc hezká ale také velice šikovná. A s Májovkou, tedy když nepočítám vzhled, jsou si podobné jako vejce vejci. Tak doufám, že jsme se s nimi neviděli naposledy smiley

  

18.7. - Nedá si říct a nedá... laugh

No dobrá zase jsem to tu trochu zanedbala angel A protože toho bylo asi trochu víc tak jen ve zkratce to, co si pamatuji.

Agility tábor panda - aneb vracíme se na místo činu...
    - Opět po roce jsem se sbalila a spolu s Májovou vyrazila k našim stále více oblíbenějším pandičkám do Prahy, kde na nás čekala už Péťa jako naše týdenní trenérka! Popravdě před táborem jsem měla hodně smíšené pocity, kvůli tomu, že tam vlastně nikoho neznám a co tam sama teda budu dělat?! 
No ale jak už to tak bývá, tak se sešla snad ještě lepší parta než loni! Opravdu společnost Andul s Keshu a Ejmou, Káji se Sárou a Finy a Zuzky s Darinou byla k nezaplacení! Hrála se party alias, táborové hry a i na zpívání s kytarou zbyla energie. A teď už k našim výkonům.

     Májka se snažila ostatně jako vždy, to jen panička je nepoužitelná.. Stane se. Ale občas mě v tom Mája nenechala a vymýšlela si na nás, že některé věci v životě neviděla. Naučila jsem se opět hodně věcí, mám je i zapsané tak snad je nezapomenu. Ale také jako vždy jsem je na táborových závodech nedokázala využít. Možná to bylo také tím, že toho měla Mája už opravdu plné kecky, no co já vím.
     No takže tábor opět na jedničku s hvězdičkou a s holkama plánujeme další rok! Tak snad to vyjde...

  

 

Intenzivka s Peťou - 
    - Tak to je jasné, že jsem si ji nemohla nechat ujít! Zase jsme si po nějaké době hezky zaběhaly i když né moc dlouho.. Asi po druhém běhu si Májka totálně oddělala všechny 4 nohy!! Strhla si polštářky a tak měla doběháno.. No škoda. Ale náladu jsem si zkazit nenechala, protože za chvíly jedeme k Pétě na tábor a tam si ji užijeme! A i přes to, že Mája běžela 2 běhy, ji můžete najít v časopisu Fauna.  

 

Porta Bohemica cup -
Tak na tyhle závody jsem vzala obě holky. 

    Lottynka je prostě pašák! Zvládla všechny běhy. Rychlostně trochu zaostávala ale copak může můj malinkatý kavalírek dohonit nadupané šeltie? laugh Ale zase si splnila 1 zkoušku na A3CH. Řekla jsem si že přeci jen to zkusíme. 
    No a ta moje Májová. Tak to, že nedoběhla ani jeden běh mě tak nepřekvapilo. ALE! Nebýt mě a mojí špatně naučené trasy tunélkového ródea mohla být 1.! No tohle si asi nikdy neodpustím!! Prostě mi chtěla ukázat, že když se chce tak to jde.

video tunélkového rodea

 

 

11.5. - trénink s Milanem

    - Zase po nějaké době jsem vzala Máju ale hlavně po dlouhé době jsem vzala i Lottynku na trénink. Bohužel počasí zase až tak nepřálo ale Máju do tunelu nezastaví nic, a Lottynka na to jak nesnáší déšť se opravdu snažila. Obě holky mě moc potěšily. Lottynka tím, že i po dlouhé pauze nic nezapomněla, slalomy 99%, houpajda dobrá, zóny no 51% laugh. Prostě je to šikulín. A Májovka makala i v loužích na 100%! Překvapila mě kladinou, jak hezky táhla dopředu ač byla dost mokrá. A houpajdu také hodně zrychlila a zastavuje až nahoře a né v polovině tak snad. 

Video kvůli počasí není. 

No a příští víkend jedu s holkama na závody na Portu Bohemicu cup. Tak uvidíme jak se bude dařit.

 

10.5. - !AKTUALIZACE!

    Od poslední aktualizace uplynula zase spousta vody tak to nějak v rychylosti shrneme... 

1.5. 2013 - slečna Májová slaví 2 roky života!

Stále tomu nemůžu uvěřit. Tohle šídlo je na světě už 2 roky. Je tedy pravda, že když se narodila tak jsem to ani moc nezaregistrovala, čekala jsem na jinou fenečku. Ale náhoda tomu dala tak, že jsme teď spolu. A jen tak bych neměnila. Stále věřím, že chybama se člověk učí, a s Májou to platí dvojnásob. Tak snad se někdy naučím a budeme si jen užívat! A i kdyby ne tak je to prostě můj malý černoušek!

Narozeninové video: 

 

1.5. - Intenzivka s Milanem

    - K narozeninám dostala výlet na intenzivku. Shromáždila se nás celá skupina a s nacpaným autem vyrazily. Složení: Já s Májkou, Míša s Jackem, Péťa s Lolou a Monča s Kaly. A jako bonus jel i Argo. Z téhle intenzivky sem měla největší radost! Nejen, že se nám s Májkou na parkuru dařilo občas i něco zaběhnout laugh ale ještě Májka pochopila kudy se překonává kruh, a že ji opravdu nepokouše a navíc se přestala bát houpajdy! A největší radost jsem měla ze slalomu! Zkusila jsem prvně jí přeběhnout za zadkem a ona nevypadla!! A pak to zvládla i v parkuru! No je to holka moje šikovná! Možná z ní něco jednou bude! wink

Videjko, kde je zaznamenán ten slalom!

 

Kvalifikační závody Krupka

    - Na poslední chvíli (cca 12hod. do uzávěrky) jsem se rozhodla Májku vytáhnout na závody. Jo možná kdyby to byly obyčejné závody a né kvalifikačky bylo by to zase o něčem jiném. Běhaly jsme jen v sobotu a i tak jsme promrzly na kost. No a k našim výsledkům. Zjistila jsem jak chutná čistá DISkotéka! No jo ale zase chyby z většiny byly moje. Ale nedoběhnutá zkouška mě zamrzela nejvíce. Na tu jsme opravdu měly. Bohužel na předposlední skočce bylo zaváhání a Májky skokem zpět i zapískání! No tak snad jindy. Ale abych si jen nestěžovala. Velice mě potěšila se slalomem! Zvládla všechny náběhy holka moje šikovná.

Běhy natočené mám ale ještě si nejsem jistá zda mohou spatřit světlo světa. Ale nalezla jsem alespoň jednu Májky fotku!!

intenzivky Agility

    - Proběhlo také pár intenzivek. S Péťou Hamšíkovou. Když to vše shrnu tak kdyby Májová vyměnila psovoda běhala by už o mnoho lépe. No má to se mnou těžké... Ale jinak Májová zvládá slalom, zóny, jen houpajda s kruhem jí dělají trošku problém. Tak snad časem.

Videjko zatím z poslední intenzivky: 

 

Nemoc

   - Májence se nos po pár týdnech zcela zahojil. Nakonec se ukázalo, že to opravdu demodex nebyl. Byla to eosinofilní folikulitida nosu. Bohužel nos asi už nebude vypadat jako předtím ale stále doufám...

Foto po ukončení léčby (nyní vypadá o něco lépe)

21.2. - nemoc crying

            - Už od pátku má Májenka na čumáčku boláky, ze kterých jí teče krev. Původně jsem si myslela, že se ji vrátil demodex. Ale v odběrech, seškrabech ho nenašli. Začalo se tedy spekulovat o autoimuních onemocněních (tělo útočí na vlastní tělo) Tahle prognóza mne vůbec nepotěšila, protože některé tyto druhy končí bohužel tragicky. Mája tedy dostala antibiotika a vodičku na mazání, to nezabíralo a tak nám antibiotika změnili a dostali jsme hypermangan na čumák. Nejspíš léčíme folikulitidu.. 
            - dnes vypadá, že boláky se zlepšují. Má to stále ošklivé ale lepší se to. Zítra jdeme na veterinu tak se ukáže...

Opravdu né moc hezké foto čumáku... crying

 

 

20.2. - dvojzkoušky Svojetice

            - Čekali nás Májenky první oficiální závody. Tedy při cestě jsem měla nervy na pochodu. Před prohlíženm tratí nás ještě čekalo přeměření. No po pravdě, vůbec nesouhlasím s naměřenou výškou ale tak jako tak jsme Large. Paní rozhodčí V. Vostrá Májence naměřila 47cm. (Tolik má naše bordeří kamarádka a je cca o 5 cm. menší než Májka) Možná bych ji takhle dostala i do medíků. Ale to bych ji už vůbec nestíhala. laugh
    Byla jsem hrozně nervózní ale po příchodu na start jako by všechna nervozita zmizela. V tu chvíli jsem absolutně Máje důvěřovala. Takovýhle pocit jsem na závodech ještě nezažila! První běh byl docela vydařený. Bohužel se ošklivě zavěsila v kruhu a to ji rozhodilo tak, že poté naběhla ze špatné strany do slalomku. No jo stane se. A ještě pak spadla jedna laťka. Ale myslím na první běh prvních oficiálních závodů dobré scóre. 1 odm a 1 ch. a 7. místo na VD.
    Druhá zkouška byla bez slalomu ale dali nám tam houpajdu. Tu ještě nemáme dodělanou. Mája se jí začala bát. No byl to čistý běh až do houpačky. (dle očekávání) Mája měla letecký den no.. Pak byla časová ztráta než jsme se dohodli po jaké straně se poběží a do cíle už čistě. Takže jsme doběhli s 1ch na 4.místě a zkouška na Výborně! Z prvních závodů máme první postupovou zkoušku do A2! A ještě k tomu ač jsem to vůbec nečekala a museli mě vyrušit z rozhovoru jsme se umístili na 3.místě v součtech! Takže Májenka má svůj první pohárek! wink A pro mě nezapomenutelné stát na stupni vítězů s Irenou Kochovou a Tepíkem!
    Mája byla moc šikovná. Ještě musíme dopilovat tu houpajdu a bude to o mnohé lepší!

Video:

 

 

 

9.2. - intenzivka s P. Koškem a opět choroba...

            - Nejprve jsem plánovala vzít Lottku na pokračování DFFC do Ústí. Bohužel ale týden dopředu dostala kašel, antibiotika a bylo po závodech. Bohužel si musí počkat do března na 3 pokračování.

            - Již od listopadu jsem se jako malé dítko těšila na intenzivku s Pavlem Koškem, protože na podzim jsme se nevešly. A konečně to přišlo. No hned po příchodu Májenka předvedla své nadšení a tak jsme hned obdrželi cenné rady a také trochu uklidnění a povzbuzení do dalších let. Nejprve po prohlídce jsem si říkala, že to nezvládneme ani omylem, ale opak byl pravdou. Vždy se opravovali víceméně drobnější chyby v mém vedení jako například mé prudké stahovačky, které mají za dopak pád latěk. Tolik chvály jsem na naše běhy ještě neslyšela. Abychom nespychly laugh. Nejvíce se líbili Májenky stahovačky kolem bočnic, na které jsem i já valila oči.
Pavlovi se Májka líbila, takže do seznamu zájemců o běhání (když bych já už nechtěla) mi přibyl další člověk. 
laugh

 

20.1. - intenzivka s Martinou Konečnou

            - Tentokrát jsem vzala Májku. Běhalo se nám moc hezky, Martina nás opravdu protáhla. Byly jsme i pochváleny, za zónečky a stahovačky kolem bočnic. Trénink byl opravdu super!

 

13.1. - Dog Friend fitmin cup 1.

        - Původně jsem tyhle závody neplánovala, protože jsem potřebovala zkoušky a tady byly jen openy. Tak jsem tedy Májku musela nechat doma a start její kariéry přesunula na únor. Vzala jsem po dlouhé době Loťáska. Měla opravdu radost což mi dala najevo hned v prvním běhu Jumpingu, kde si tak nějak ustřelila a frnkla mi do tunýlku. Takže DIS. Ale reputaci jsme si napravily v Agility. Doběli jsme čistě jen teda ten čas no... Ale stačilo to na 3.místo. Holka šikovná si vydělala alespoň na startovné. laugh 
videjko:

 

 

rok 2013


Májenka - 18.měsíců!!!

    1.11. Májenka dosáhla agilitní dospělosti!! Nechala jsem ji tedy vytvořit VP a časem bych s ní chtěla vyrazit na první oficiální závody. Mám zatím pár plánů ale jestli vyjdou to se uvidí podle našeho natrénování. V současné době moc netrénujeme, protože není moc kde. 

MS AGILITY 2012 - LIBEREC

    Konečně jsem se dočkala! Po roce jsem mohla vytáhnout ze skříše lístky a vyrazit do Liberce. Holky musely zůstat doma s našima, protože do haly nesměly a i tak bych na ně neměla čas. 
    Věděla jsem, že to bude super ale netušila jak až hodně nezapomenutelný zážitek to bude!! Setkala jsem se tam s mnoha přáteli ale jen o tom to nebylo! Úžasná hala, super nálada všech lidí okolo no prostě BOMBA! Na MS jsme byli už od čtvrtka od zahájení. Tolik úžasných týmů po hromadě, to bylo neskutečné! 
    Samozřejmě jsme přijeli fandit všem ale nejvíc Péťe s Larou! Ve čtvrtek začali běhat large družstva. Bohužel našim se až tak nedařilo ale výkony předveli i přes to úžasné. V pátek se už běhalo víc. Družstva small, medium i large. Nejlepší výkony předvelo naše družstvo medium (Hamšíková, Klimešová, Schovancová, Maláčková) skončilo hned za Francií na 2.místě! Smallíci si také vedli skvěle z 3. a 6. místa skončili celkově na 3.MÍSTĚ! A Largové si zpravili chuť 1.místem z běhu! Medíci ještě v sobotu završili úspěch 1.místem. A poté titulem MISTŘI SVĚTA!! 
    Jednotlivci začali běhat v sobotu a finálové běhy probíhali v neděli. Skvělě našlápnuto měla Bára Sajdoková a Péťa Hamšíková! 4. a 5. místo. Báře bohužel v neděli chyběla ta kapka štěstí a diskvalifikovali se. Za to Péťa to naštěstí ustála a doběhla 6. Ale i přesto jsme mohli všichni slavit její 2.místo v součtech a titul vicemistr světa!! Patří jim obrovská gratulace!
    Samozřejmě skvělé běhy jako vždy předvedla i Silvia Trkman a Lisa frick s úžasným Hossem. Lisa se stala opět mistryní světa v large! 

    Celé 4 dny byly jako pohádka! Nikdy jsem nezažila tolik "postižených" lidí do toho sportu na jednom místě! Tolik úžasných běhů! Bylo to naprosto úžasné!
 
úžasné video z MS od Michala Vokrouhlíka!

 

 

O pohár města Děčína

   Nejprve jsem v plánu žádné závody neměla, protože Májka ještě nesmí a Lottka viděla překážky naposled v květnu. Ale když jsem uviděla konkurenci, která měla být na závodech v Ústí tak jsem si řekla, že to prostě zkusím. Celkově se účastnilo cca 50 A3 týmů! a také závodníci reprezentace JAR.
    Byla strašná zima ale i přesto závody byly super! Rozhodčí A.Grygar postavil parkury které pro nás byly výzvou! Moc se nám nedařilo ale i tak jsem si každý běh užila! Měli jsme skvělou společnost v podobě Péti, Ivy (kterým jsme hned ráno zachránili psy zavřené v autě, protože ihned po příjezdu vytratily klíče a my jsme je našli) a spoustu dalších.
    Určitě si tyto závody další rok nenecháme ujít!

 

Různé výletování

    Začala jsem ještě s kamarádkou Ivou chodit trénovat na louku za barák slalom a různé náběhy. Z jednoho tréninku také vzniklo video. 
    A protože jsem nemohla dlouho běhat z důvodu vyvrknutého kotníku tak jsme podnikali alespoň výlety do okolí. Nejčastější společnost nám dělala Iva s kavalírkou Amy. 
    A taky jsme se pustily do skokové gymnastiky. Naší instruktorkou se stala Iva s Amy protože já tomuhle ale vůbec nerozumím a Iva se v tom alespoň orientuje. Shlédly jsme videa od Susan Salo. A skáčeme. Musím Májku pochválit! Neměla s ničím problémy a teď už i zrychlila.
    Taky jsem Májku vytáhla na stromy. A za dobu mé nemoci jsem ji také naučila stojku. Zatím ji stále upevňujeme a zlepšujeme a tak doufám, že se mi povede ji dotáhnout do konce k dokonalosti.

 

 

 

 

  

 

MČRM - Píšťany

    Mistrovství mládeže se konalo u nás. Mělo to být super! Opět si zazávodit s naším družstvem charlieho andílci tentokrát na plný pecky!! Ale bohužel nic takového se nedělo... Den před mistrovstvím Lottka začala být divná. Začala kašlat a tak jsme s s ní museli na veterinu. Nasadili jí antibiotika a klidový režim.. A bylo po mistrovství... Ale náladu mi zlepšila super víkendová společnost v podobě Evy se Sunny z pandího tábora. Holky přijely už v pátek a strávily u nás celý víkend! Bylo to opravdu super! Májence se nejvíc ale líbil kamarád v podobě Sáni laugh a jejího super Chuck it míčku, který ji neustále brala i z huby..
    Samotné mistrovství jsem tedy strávila v podobě podpory a fotografa. Nikdy jsem nezažila takové pohodové závody, kdy nic nemusím dělat. Bylo to super ale i tak bych raději závodila. 
    "našemu" družstvu se dařilo skvěle stali se mistry české republiky mládeže!! A Eva se Sáňou si vedly také úžasně! Doběhli oba běhy jednotlivců čistě ale i přesto bylo obrovským překvapením když stanuly v součtech na stupních vítězů na druhém místě!!! Takže titul vicemistři republiky mládeža jim právem patří!!! 

   

 

Máji kastrace

    V úterý hned po táboře jsem musela s Májkou na veterinu. Čekala ji kastrace a rentgen DKK. Májku si pani doktorka převzala. Bylo to hrozně dlouhé čekání než jsme si pro ni cca po 5 hod. mohli dojet. Hned po vstoupení do čekárny jsem věděla, že Májenka bude už vzhůru... Bylo mi totiž řečeno že ten pes co tam už hodinu kvílí je moje černoška cheeky. Zase mi dělala ostudu. Když mi ji přivedli vůbec jsem ji nezajímala ihned se vrhla po krabici s piškoty a drala se ven z ordinace... POtvůrka. Doma vydržela spát v klidu tak 2 hodinky. Pak už začala blbout... A to náš čekal ještě hodně dlouhý klidový režim...
    Udržet ji v klidu byl opravdu nadlidský výkon. Chtěla lítat, skákat no prostě dělat to co normálně dělá. Občas opravdu ty její poh

ledy byly hrozné! Přesně jako kdyby říkala: ,,Paničko, pojď už něco dělat já už se opravdu nudím!!" 
    Do vyndání stehů jsme všichni přežili a Májenka se mohla opět konečně vybít. Teda takhle nevyblbnutou jsem ji ještě neviděla ale opravdu neměla žádnou fyzičku a dokonce přibrala kilo!! Tak nabíráme fyzičku a shazujeme přebytečná kila! 
 

 

A proč jsem Májku vlastně nechala kastrovat? 
Důvodu je víc ale ten největší je asi ten, že když byla štěně projevil se u ní Demodex. Není to nic příjemného. (http://www.demodex.estranky.cz/clanky/co-je-demodex/co-je-demodex--mvdr.-rybnicek--dermatolog.html) A přenáší se pouze z matky na štěně. A tak nechci aby se toto onemocnění šířilo dál. Dalším důvodem je to, že Májenka je super ale i tak její povaha není úplně bezproblémová. Je trošku povahově labilnější, a kdybych měla být budoucí majitel štěňátka tak bych nebyla ráda kdyby štěňátko zdědilo nějaké tyto vlastnosti. Další důvod je ten, že prostě štěňátka nechci. laugh I přesto, že bych měla nějaké zájemce nemohla bych štěňátkům dopřát dostatečný prostor. A tím pádem je kastrace nejlepší prevence před vytvořením nádorů. Myslím, že je to vše.

 

Agility tábor na pandičkách - 

    Tak zpočátku jsem se na tenhle tábor vůbec netěšila, protože kamarádka nemohla jet a já sama tam nikoho moc neznám. Ale ještě, že jsem jeela! Jela jsem jen s Májenkou aby se holka taky něčemu novému přiučila. Byly jsme přiřazeny do skupiny k Pétě Hamšíkové. Myslím, že lepší trenérku jsme dostat nemohly. No tábor byl nezapomenutelný!! Když se netrénovalo tak se hrála táborová hra, nebo Evropa ve které nám to všem vždy natřela Péťa s Bárou. A mnoho dalšího! Také jsme se s Májou toho mnoho naučily. Májenka dodělala celý slalom a zvládne ho už i v parkuru za plné rychlosti. Já jsem si rozšířila obzor o nové věci, které určitě v parkuru využiji. Na závěr tábora byly závody. Byla jsem pěkně nervózní a tak jsem první běh Májce pěkně zkazila. (i to je slabý slovo) Byly tam chyby a asi 3x DIS. A tak jsem se rozhodla na druhý běh nenastoupit abych jí to berušce nezkazila úplně. Jenže v tom mi ostatní zabránili. A díky jim za to. Nervozita trošku upadla a já s Májkou zaběhla běh s 2 spadlými laťkami, (skákala Lka teprve 2 dny). A čas? O 2 sekundy nejrychlejší!!
    Třešničkou na dortu byla výměna psů. To, že se Májenka líbila Pétě jsem věděla ale že si s ní zaběhne v to jsem moc nedoufala. Sen se stal zkutečností a navrh Májenka běžela ještě s Evou od Kelpie (http://crazydoggies.weebly.com/) a tetou Ivou od pirani. A já měla tu čest si zaběhnout s snad nejznámější šeltií v ČR se samotnou Larou!!

    Za ten týden se vytvořila velmi dobrá parta a doufám, že se ještě někdy sejdeme v plné sestavě. Nejbližší sraz plánujeme prozatím v Liberci, kdy budeme všechny fandit naší úžasné Péťe. Díky moc trenérce Pétě, Ivě, Evě, Pétě, Báře a Lucce (a ostatním) za skvělý týden, a za spravení chutě pustit se dál do tohoto sportu!

Videa: 
můj běh s Larou: http://youtu.be/6Q8i0uIKN14
Péťa s Májenkou a Jeffie: http://youtu.be/cKAdr33aE9A
Péťa s Larou: http://youtu.be/6HBJEPRkaCg


 

20.8. - Velkááá aktualizace!!

Tak od poslední aktuálky se toho stalo celkem mnoho. Tak začneme:

Lottynka slaví 6. narozeniny!!!
Lottynečko moje buď stále takový smíšek jako jsi, a zůstaň tu s námi ještě dlouho.


 

Agility tábor v Horním Vysokém Zajeli jsme nejprve s Májkou a pak dorazila i Lottynka na náš tábor. Počasí nám celkem přálo až na pár nočních bouřek. Májenka běhala parádně i ve velkém vedru. Na závěr jsme měli intenzivku s Martinou a Milanem. Tam jsme se přiučili spoustu novým věcem a s hlavou plnou zážitků odjeli opět domů

Lottynka marodí :-( - Lottynce opět praskla anální žlázka. CHodili jsme si pro antibiotika, mazání a léčili a léčili. Nakonec se nám povedlo a vyléčili jsme. 

 

Sraz vrhu B Crazy Beautiful - Vyrazili jsme do Benešova za Májenky maminkou abychom se jí ukazály. Né já ani rodiče ale Májenka. Ještě přijela sestřička Bára a Bublina. Udělali jsme si krásnou skoro celodení procházku a s unavenou Májenkou odjeli zpět domů.

Porta Bohemica Cup + MR AKE 2012 -  Naše závody, jako každý rok se Lottynka snažila vybojovat co nejlepší umístění. Opravdu se nám moc nedařilo a tak jsem moc nechápala postup do nedělního finále. Inu stalo se a asi si Lottynka všechen svůj um schovávala právě na finále. Podařilo se nám čistě doběhnout a bylo z toho krásné 3.místo!!

1.5. - Májenka slaví 1.rok života

    Májenko přeji ti všechno nejlepší, buď stále tak super a hlavně buď zde se mnou co nejdéle!! 

12.4. - Lottynka má videjko!!

Včera jsme byli na tréninku a nedalo mi to a vzala jsem sebou kameru a natočila naše slalomování. Zatím to stále ještě nění to co bych si představovala, že bude ale čas ukáže co se ještě v Lottynce skrývá...

http://youtu.be/PgASAjSgZBo

1.4. - Májenka - 11.měsíců

Dneska je Májence přesně 11.měsíců! To to letí! V"bec se mi nechce uvěřit že za měsíc jí bude už rok. A bude z ní velká holka. Né že by teď nebyla ale... Takže Májko přeju ti vše nej! Jsi pro mne ta nejlepší ale už si zkroŤ ty hormony a trošku se uklidni! :oD

Aby tady nebylo pořád jen o Májce tak taky Lottynka chodí pilně trénovat na závodní sezónu. Dnes se ukázalo jak nám velmi na trénincích chyběli celé parkury. Nejprve se běžel celý. Samozřejmě bychom se diskvalifikovali protože vysílačky to není naše. Pak jsme si ho rozkouskovali a všechny sekvence šla bez jediné chybičky, bez jediného zaváhání. Jenže nakonec se šel opět celý parkur. No co myslíte. Zase by se diskla na těch samých věcech jako když ho šla poprvé. Budeme muset začít hodně trénovat.

  

31.3. - trénink v tricolórním

Protože mám s Májkou velké plány chodíme pravidelně trénovat. Tentokrát jsme šli cvičit s dalšími 2 trikolórními BOCkami. Nejen že šel s námi Jack, se kterým chodíme velmi často ale přidala se k nám i Májenky polosestřička Kaly. Holky mají celkem shodnou povahu. Obě jsou praštěné, rychlé, nevítají, nemazlí se atd. Jen vzhledem se velmi odlišují. Kaly je asi o 5 cm menší a má větší bílý límeček.
Skvěle jsme si všichni zatrénovali, zjistili jsme v čem jsme pozadu a hlavně jsme unavili psy.
Májenka cvičila jako vždy skvěle. Jen panička jí to kazila. Až se naučím jí správně vést tak to bude bomba (Ale taky to bude dlouho trvat.)
Zóny jí jdou úpllně samy. Áčko již začala dělat postupně celé a kladinu dělá celou sbíhací část.
Jsem na ní strašně pyšná jak rychle a s chutí se učí!

   
 

25.3.2012 - shrnutí

Tak protože jsem zase dlouhou dobu neaktualizovala tak než bych shrnula to co se událo (na druhou stranu toho moc nebylo) shrnu jen pár posledních dní
A budu se snažit aktualizovat častěji a nebo alespoň 1x měsíčně :-D

 

1) Májenka oslavila 10.měsíců - Výška - cca. 53cm, váha - 16 kg, stále je to to praštěné trikolórní stvoření, které prochází pubertou a je na zabití! Doufám, že to s ní vydržím protože když se vyspí špatně nejraději bych ji někde nechala uvázanou ať si ji někdo vezme!!!Doufám, že jí to brzy přejde!

2) Májenka byla na svých prvních neoficiálních závodech v kategorii štěňat - předvedla se opravdu jako psycho! Chovala se jako bychom jí po roce vypustili z klece. Ale rychlá byla neuvěřtelně a ty vysílačky do tunelů!!! Samozřejmě jsme mohli být lepší ale nervozita udělala své...No na dalších závodech už se budeme snažit víc. 

3) Lottynka začíná nabírat kondici a pořádně trénujeme Agility. Hlavně slalom a zóny abychom neudělali našemu družstvu na MČRM ostudu.

4) I Májka pokračuje ve cvičení. Zónovky už chápe tak jen zrychlujeme a na kladině posouváme stále dál. Áčko již zvládá celé i se 2on 2off na konci. Někdy mi přijde že se snad narodila rovnou s návodem jak na překážky. Zvládá top spiny, stahovačky, o vysílačkách ani nemluvim :-D, No prostě je to rozený Agiliťák

5) Toť asi vše už mě nic nenapadá

  

 

7.1.2012 - Posilvestrovské skotačení o sněhovou vločku

První závody letošího roku jsme si odběhaly v Lounech na koberci. Nějak zvlášt suprově se nám nedařilo přeci jen nejsme tak rychlí a koberec dělal své. Lottynka se na něm dvakrát jistě necítila a tak běhala raději opatrně. Zkoušku SA3 jsme doběhli bez chyby ale měli jsme trestné za čas. takže celkem 8.místo. Agility jsme se diskvalifikovali -lotťasek si chtěl řidat ještě skočku navíc. A Jumping jsme doběhli také čistě s trestnými za čas. Takže až 11. místo. Druhý den jsme na závody už nejeli a šli jsme raději s Májou na cvičák.